olatapsaxno.gr Σπίτι Τηλέφωνο Πακέτα triple play εταιριών τηλεφωνίας

Πακέτα triple play εταιριών τηλεφωνίας

Αξιολόγηση Χρήστη: / 26
ΧείριστοΆριστο 

Τα πακέτα triple play ή αλλιώς all in one είναι πακέτα που περιλαμβάνουν internet, κινητό και σταθερό τηλέφωνο από τον ίδιο πάροχο. Κάποιοι κάνουν και επιπλέον έκπτωση αν σε αυτό προστεθεί και mobile internet, δορυφορική τηλεόραση, η δικτυακή τηλεόραση. Όλες οι εταιρίες διαφημίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους αλλά κυρίως στην ανταγωνιστική τους τιμή σε σχέση με τις άλλες. Σε αυτές όμως τις διαφημίσεις τις περισσότερες φορές κρύβονται μικρά γράμματα. Τι πρέπει εσείς να έχετε υπόψη σας πριν επιλέξετε ένα πακέτο.

Πριν από όλα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως ένα πακέτο all in one περιλαμβάνει και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο δηλαδή το σταθερό τηλέφωνο. Η αλλαγή από τον ένα πάροχο στον άλλο στην Ελλάδα είναι κάτι που συνήθως γίνεται μετ' εμποδίων αφού συνήθως ο πάροχος από τον οποίο φεύγει κάποιος εξαντλεί το μέγιστο χρονικό περιθώριο που του επιτρέπει ο νόμος για να απελευθερώσει κάποιον πελάτη του και να τον αφήσει έτσι να συνδεθεί με άλλο πάροχο.

Ενημερωθείτε για την διάρκεια που ισχύει η χρέωση που διαφημίζει μια εταιρία σε συνδυασμό με την χρονική διάρκεια της σύμβασης που θα υπογράψετε. Συνήθως η μειωμένη χρέωση ισχύει στην καλύτερη περίπτωση 12 μήνες και στην χειρότερη για 2 ή 3 μήνες. Έτσι αν υπογράψετε σύμβαση για 12 μήνες και η προσφορά ισχύει για 2, τότε τους επόμενους 10 μήνες θα χρεώνεστε με τα κανονικά τιμολόγια της εταιρίας.

Σκεφτείτε αν χρειάζεστε τις υπηρεσίες που αγοράζετε. Οι περισσότερες εταιρείες στα πακέτα all in one έχουν τα ακριβότερα πακέτα για κάθε υπηρεσία χωριστά. Δηλαδή ακριβό πακέτο κινητού, την υψηλότερη ταχύτητα internet και απεριόριστες κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο. Έστω και αν το συνολικό ποσό είναι χαμηλό μπορεί αυτές οι υπηρεσίες να μην σας χρειάζονται σε αυτά τα επίπεδα.

Να έχετε υπόψη σας πως ο όρος «απεριόριστες κλήσεις» που χρησιμοποιούν οι εταιρίες στα πακέτα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην πραγματικότητα σημαίνει συνήθως 1500 λεπτά ομιλίας προς το δίκτυο μόνο της ίδιας εταιρείας και αρκετά λιγότερα λεπτά για τα υπόλοιπα κινητά. Μετά οι χρεώσεις ξεκινάνε κανονικά και ίσως και αυξημένες σε σχέση με απλά τιμολόγια.

Να έχετε υπόψη σας πως ο όρος «απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα κινητά του δικού μας δικτύου» που διαφημίζουν οι εταιρίες στα πακέτα κινητής τηλεφωνίας ισχύει με τον ίδιο περιορισμό του όρου «απεριόριστες κλήσεις» αλλά να θυμάστε πως από τότε που εφαρμόστηκε η φορητότητα στους αριθμούς των σταθερών και κινητών δεν μπορείτε να ξέρετε σε πιο δίκτυο καλείτε το πρόθεμα και μόνο του αριθμού.

Ποια είναι η μικρότερη χρέωση χρόνου ανά κλήση. Μπορεί να έχετε απεριόριστο χρόνο ομιλίας δηλαδή 1500 λεπτά δωρεάν ομιλίας αλλά αν η ελάχιστη χρέωση είναι 3 λεπτά αυτό σημαίνει πως αν π.χ. κάνετε 500 τηλεφωνήματα διάρκειας 1 λεπτού τότε ο απεριόριστος δωρεάν χρόνος σας τελείωσε και ξεκινά ο χρόνος της χρέωσης.
Αν στην προσφορά το πακέτο σταθερής τηλεφωνίας δεν περιλαμβάνει δωρεάν κλήσεις μπορεί να έχει χρέωση ανά λεπτό και όχι ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει πως αν μιλήσετε 61 δευτερόλεπτα θα χρεωθείτε για 2 λεπτά.

Οι χρεώσεις μετά τον δωρεάν χρόνο ομιλίας είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεται και να το συγκρίνετε με ένα άλλο πακέτο με μικρότερο πάγιο. Μπορεί τελικά να ανακαλύψετε πως το φθηνότερο αν ταιριάζει πιο πολύ σε αυτό που χρειάζεστε.

Τι θα στοιχίσει αν αλλάξετε γνώμη. Οι πάροχοι συνήθως προσφέρουν δωρεάν την αλλαγή της γραμμής όταν συνδέεστε με αυτούς αλλά αν αποφασίσετε να φύγετε από αυτούς μπορεί να υπάρχει χρέωση. Ενημερωθείτε τι θα χρεωθείτε για να αποσυνδεθείτε από τον πάροχο που σκοπεύετε να συνδεθείτε.

Οι εναλλακτικοί πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας παρότι διαφημίζουν πολλά δωρεάν λεπτά χρόνου ομιλίας από σταθερό προς σταθερό έχουν χρεώσεις για αρκετές κατηγορίες κλήσεων. Μία από αυτές μπορεί να είναι οι κλήσεις προς συναγερμό. Το σύστημα συναγερμού μπορεί να καλεί τη βάση περίπου τρεις φορές την ημέρα για να ενημερώσει ότι λειτουργεί σωστά. Αυτό μπορεί να σημαίνει 3 χρεώσεις την ημέρα η 3 κλήσεις που αφαιρούν 9 λεπτά από τον δωρεάν χρόνο ανάλογα με την περίπτωση.

Τον εξοπλισμό. Οι περισσότεροι πάροχοι που προσφέρουν all in one πακέτα, κάνουν δώρο και τον εξοπλισμό. Στην επιλογή σας ενημερωθείτε για το είδος του εξοπλισμού που παρέχει ο κάθε ένας αφού αν πρόκειται να μην σας ικανοποιεί ο συγκεκριμένος δωρεάν θα πρέπει να τον αγοράσετε εσείς πράγμα που τελικά θα μειώσει το τελικό όφελος.

Τις χρεώσεις των υπηρεσιών αν θέλετε να διαφοροποιήσετε το πακέτο σας. Συνήθως η πρόσφορα του πακέτου που έχετε παύει να ισχύει αν χρειαστεί να προσθέσετε η να αφαιρέσετε κάποια υπηρεσία στο πακέτο σας και πιθανόν να μεταπηδήσετε στα κανονικά τιμολόγια.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΩΡΕΑΝ σήμερα

Giveaway of the Day

Συμβουλές για όλα
Ελέγξτε πριν αγοράσετε νέα ηλεκτρική συσκευή την ενεργειακή κλάση λειτουργίας της!
ΓΙΟΡΤΕΣ
Σάββατο
25
Μαΐου
Γ' εύρεσις Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου
Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους