ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
ΤΥΠΟΣ
olatapsaxno.gr Σπίτι Νερό Στον κήπο, την αυλή και το μπαλκόνι.

Στον κήπο, την αυλή και το μπαλκόνι.

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
 

watering

Να ποτίζετε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας με ποτιστήρι ή κουβά, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, τότε δηλαδή που η εξάτμιση είναι περιορισμένη και έτσι χρειάζεται λιγότερη ποσότητα νερού. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος που θα αναλάβει να κάνει το πότισμα σε αυτά τα ωράρια. Εξοικονομήστε ακόμη περισσότερο νερό χωρίς να καταστραφεί το γκαζόν στον κήπο σας. Φροντίστε να είναι πάντα κοντοκουρεμένο και θα χρειάζεστε πλέον την μισή ποσότητα νερού για να διατηρείται φρέσκο και πράσινο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προτρέψτε και συμβουλεύστε τα παιδιά να μην σπαταλούν νερό παίζοντας με ανοικτές τις βρύσες στην αυλή του σπιτιού.

Να πλένετε τις αυλές τα μπαλκόνια και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού με κουβά ή ποτιστήρι και σφουγγαρίστρα και όχι με λάστιχο. Το πλύσιμο των εξωτερικών χώρων με λάστιχο καταναλώνει 50 λίτρα το λεπτό ενώ χωρίς λάστιχο (απλό κατάβρεγμα με ποτιστήρι) η μείωση στην κατανάλωση θα είναι 80%.

Μην σπαταλάτε νερό για το κατάβρεγμα αυλών, βεραντών, μπαλκονιών και πεζοδρομίων, με σκοπό την δημιουργία πιο δροσερής ατμόσφαιρας.

Μαζεύετε το νερό της βροχής και χρησιμοποιείτε το για πότισμα. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε μεγάλο ποσοστό της οικιακής κατανάλωσης.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΩΡΕΑΝ σήμερα

Giveaway of the Day

ΓΙΟΡΤΕΣ
Παρασκευή
2
Ιουνίου
Νικηφόρου Κων/λεως, Δημητρίου και Κωνσταντίνου των νεομαρτύρων
Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους