ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
ΤΥΠΟΣ
olatapsaxno.gr Σπίτι Νερό Οικονομία νερού στην κουζίνα

Οικονομία νερού στην κουζίνα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 24
ΧείριστοΆριστο 
washing_plate

Πλένουμε τα φρούτα και λαχανικά σε λεκάνη, χρησιμοποιώντας στην συνέχεια το ίδιο νερό και για το πότισμα των λουλουδιών.

Αν έχουμε πλυντήριο πιάτων το χρησιμοποιούμε (εκτός αν γνωρίζουμε να πλένουμε τα πιάτα με οικονομία νερού) γιατί συνήθως έχει πολύ μεγαλύτερη οικονομία νερού από το πλύσιμο στο χέρι. Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, ρυθμίζοντάς τα στο οικονομικό πρόγραμμα και αποφεύγετε τις συχνές χρήσεις για λίγα πιάτα. Το πλυντήριο πιάτων στο μεγάλο πρόγραμμα καταναλώνει 150 λίτρα ενώ στο οικονομικό πρόγραμμα 35 λίτρα.


Αν πλένετε τα πιάτα στο χέρι μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει, καθαρίστε τα με ένα βουρτσάκι πρώτα, σαπουνίστε τα, και μετά τα ξεπλύνατε τα έχοντας την βρύση σε όσο χαμηλότερη ροή γίνεται. Ακόμη μεγαλύτερη οικονομία θα κάνετε αν γεμίσετε ένα δοχείο με νερό και ξεπλύνετε όλα τα πιάτα εκεί. Όταν χρειάζεστε ζεστό νερό για να βγουν τα λίπη αντί για το ζεστό νερό της βρύσης μπορείτε να χρησιμοποιήστε νερό από τον βραστήρα. Το πλύσιμο πιάτων στο χέρι με ανοιχτή βρύση καταναλώνει 150 λίτρα την ημέρα ενώ το πλύσιμο και ξέβγαλμα στο νεροχύτη ή στη λεκάνη 25 λίτρα.


Προσέχουμε σε όλες τις περιπτώσεις την χρήση του νερού γιατί στην κουζίνα μπορεί να έχουμε μεγάλη σπατάλη.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΩΡΕΑΝ σήμερα

Giveaway of the Day

Συμβουλές για όλα
Τα κουνούπια ανιχνεύουν τους ανθρώπους από 20 μέτρα μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα της αναπνοής τους. Έτσι όταν κάνετε δουλειές που κάνουν βαρύτερη την αναπνοή σας γίνεστε μεγαλύτερος στόχος. Κάντε συχνά ντους για να απομακρύνετε τον ιδρώτα (και τα κουνούπια) από το σώμα σας.
ΓΙΟΡΤΕΣ
Κυριακή
24
Σεπτεμβρίου
Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, Θέκλης μεγαλομάρτυρος
Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους