ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
ΤΥΠΟΣ
olatapsaxno.gr Έξοδοι Αυτοκίνητο Φορτία στο αυτοκίνητο

Φορτία στο αυτοκίνητο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

car_load

Οταν φορτώνουμε το αυτοκίνητο, θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να τοποθετούμε τα αντικείμενα ακριβώς πίσω από τις πλάτες των πίσω καθισμάτων και να τα δένουμε σταθερά, ώστε να βρίσκονται μπροστά από τον άξονα των πίσω τροχών. Έτσι, περιορίζουμε το "σήκωμα" του μπροστινού μέρους που καταστρέφει την αεροδυναμική και την ευστάθειά του οχήματος. Η κατανάλωση αυξάνεται με το πρόσθετο βάρος, ενώ, σε κάποιο απότομο φρενάρισμα, η μετατόπιση ελεύθερου φορτίου που δεν έχει σταθεροποιηθεί στο χώρο αποσκευών μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους επιβάτες.

Μην μεταφέρετε άσκοπα φορτία που συνήθως μένουν αχρησιμοποίητα στο χώρο αποσκευών. Γενικά για κάθε 100 κιλά παραπάνω που μεταφέρουμε με το όχημα σας αυξάνεται η κατανάλωση του κατά 1 λίτρο ανα 100 χλμ. Αποφύγετε τη μεταφορά περιττών φορτίων και τη σχαρών οροφής.
Κάθε πρόσθετο εξάρτημα και βάρος που τοποθετείτε στο όχημά σας (ξεχασμένα αντικείμενα στο πορτ-μπαγκάζ, αεροτομές, σχάρες, μπαγκαζιέρες οροφής, πρόσθετες μεγάλες κεραίες κλπ.) προκαλεί αύξηση της ισχύος που απαιτείται από τον κινητήρα, αύξηση της αεροδυναμικής αντίστασης και αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου. Οδηγώντας με 120 χλμ την ώρα και έχοντας τοποθετημένες αποσκευές στη σχάρα οροφής, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να αυξηθεί μέχρι 39%.

Ο ρυθμός της επιτάχυνσης του αυτοκινήτου μας, όταν είναι φορτωμένο, θα είναι ελαττωμένος σε σχέση με την επιτάχυνση χωρίς πρόσθετο φορτίο, ενώ, αντίστοιχα, οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνονται, ιδιαίτερα στις κατηφορικές διαδρομές.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΩΡΕΑΝ σήμερα

Giveaway of the Day

Συμβουλές για όλα
Τα κουνούπια ανιχνεύουν τους ανθρώπους από 20 μέτρα μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα της αναπνοής τους. Έτσι όταν κάνετε δουλειές που κάνουν βαρύτερη την αναπνοή σας γίνεστε μεγαλύτερος στόχος. Κάντε συχνά ντους για να απομακρύνετε τον ιδρώτα (και τα κουνούπια) από το σώμα σας.
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δευτέρα
4
Ιουλίου
Ανδρέου Κρήτης, Θεοδώρου Κυρήνης, Λουκίας μάρτυρος, Δονάτου μάρτυρος
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους