olatapsaxno.gr Αγορές Στο Super Market Οικονομία στο Super Market

Οικονομία στο Super Market

Αξιολόγηση Χρήστη: / 13
ΧείριστοΆριστο 

supermarket-trolley

Προϋπολογισμός

Κάντε μηνιαίο προϋπολογισμό των χρημάτων που σκοπεύετε να διαθέσετε στο σούπερ μάρκετ. Χωρίστε το ποσό ανά εβδομάδα και προσπαθείτε να μην υπερβαίνετε το ποσό που ορίσατε για κάθε εβδομάδα «δανειζόμενοι» λεφτά από τις επόμενες. Μην πηγαίνετε στο super market με πολύ περισσότερα χρήματα από ότι έχετε υπολογίσει.

Λίστα

Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ με μια λίστα που έχετε ετοιμάσει από το σπίτι και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα αγοράσετε τίποτα επιπλέον. Μην γράφετε στην λίστα παχυντικά σνακ που φουσκώνουν τον λογαριασμό και παχαίνουν. Προσπαθείτε να πηγαίνετε μόνοι σας, να έχετε γεμάτο στομάχι και κυρίως, να μην παίρνετε μαζί τα παιδιά.

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Οι περισσότεροι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, δηλαδή αυτά του ίδιου του σουπερμάρκετ, είναι η καλύτερη οικονομική λύση και πράγματι αυτό ισχύει τις περισσότερες φορές. Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν είναι χαμηλότερης ποιότητας. Τρόφιμα όπως δημητριακά, μπισκότα και παγωτά δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά των γνωστών εταιρειών και πολλές φορές είναι ακριβώς τα ίδια και απλά η συσκευασία τους είναι διαφορετική. Έτσι μπορεί να γλιτώσετε, σύμφωνα με έρευνες, περίπου 20% από το λογαριασμό σας. Όμως αυτά τα προϊόντα δεν έχουν ποτέ προσφορές. Οι γνωστές μάρκες κάποιες φορές δίνουν προσφορές, όπως, τρία προϊόντα στην τιμή των δύο και αγοράζοντας κάποιος αυτές τις προσφορές μπορεί να εξοικονομήσει τελικά περισσότερα χρήματα από το να αγοράσει τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα.

Μην αγοράζετε το απέξω

Ένα ποσοστό έως και 20% στην τιμή του προϊόντος είναι η συσκευασία του. Προτιμήστε τα συμπυκνωμένα προϊόντα από μάρκες που εμπιστεύεστε που είναι οικονομικότερα από τα μη συμπυκνωμένα αφού διαρκούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Προτιμήστε γενικά τις μεγάλες οικογενειακές συσκευασίες. Έτσι πληρώνετε την συσκευασία μόνο μία φορά. Για παράδειγμα αγοράστε απορρυπαντικά σε σακούλες αντί σε κουτιά και κρεμοσάπουνα σε ανταλλακτικά σακουλάκια αντί να αγοράζετε κάθε φορά νέα μπουκαλάκια με αντλία. Επίσης όσον αφορά τα τυροκομικά και κρέατα, καλό είναι οι καταναλωτές να προτιμούν τα χύμα και όχι τα συσκευασμένα που είναι αρκετά πιο ακριβά.
Έχοντας στο μυαλό σας πως πάντα πληρώνετε την συσκευασία, δράστε ανάλογα. Ίσως δεν έχετε σκεφτεί όταν αγοράζετε π.χ. κρέας πως πληρώνετε το χαρτί στην τιμή του κρέατος αφού ζυγίζονται μαζί. Σε αυτό δεν μπορείτε να κάνετε κάτι βέβαια αλλά καλό είναι να γνωρίζετε το μυστικό ότι στο παρελθόν που το κρέας ήταν ακριβό οι κρεοπώληδες φρόντιζαν να το τυλίγουν σε βαρύ χαρτί!

Αγοράστε προϊόντα και μην βιάζεστε να τα πετάξετε

Μεγάλες ποσότητες φαγητού καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων, ενώ ακόμα δεν έχουν χαλάσει. Στη Βρετανία, υπάρχει μια «μόδα» αλυσίδων καταστημάτων, όπου πωλούνται χαμηλότερα και από μισοτιμής προϊόντα που έχουν λήξει. Πουλάνε κονσέρβες, πατατάκια, κατεψυγμένα προϊόντα και ό,τι αναγράφει «κατανάλωση πριν από», που οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτά τα προϊόντα κρατάνε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι αναγράφεται στην συσκευασία τους. Φυσικά έχουν λάβει έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία υγειονομικού και δεν πωλούν γαλακτοκομικά, αυγά ή θαλασσινά. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα κάποια super market πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή προϊόντα που λήγουν την ίδια ή την επομένη ημέρα, προκειμένου να τα πουλήσουν και να μην τα πετάξουν. Το πιό πιθανό πάντως είναι πως αυτά τα προιόντα θα τα φάτε ακόμα και αν δεν τα αγοράσετε εσείς αφού τα αγοράζουν οι πιτσαρίες ή επιστρέφουν στην εταιρία για να αλλάξουν μορφή και να επιστρέψουν στα ράφια.
 

Σχόλια  

 
0 #1 Guest 05-01-2015 23:33
ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΧΕΔΟΝ10 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕΓΑΛΗΣ
ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ. ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ, ΜΑΝΑΒΙΚΗ, ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ, ΨΑΡΙΑ Μ-Α-Κ-Ρ-Ι-Α
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΠΩΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΝΤΑΙ
Κ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
ΑΚΟΜΑ Κ ΤΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ
ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΨΑΡΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΝΤΟΠΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Κ ΟΧΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΩΡΕΑΝ σήμερα

Giveaway of the Day

Συμβουλές για όλα
Μια βρύση που απλά στάζει καταναλώνει ένα λίτρο νερού κάθε 10 λεπτά.
ΓΙΟΡΤΕΣ
Πέμπτη
25
Απριλίου
Μάρκου του Ευαγγελιστού
Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους