olatapsaxno.gr Αγορές Πιστωτικές Κάρτες Τα μυστικά των πιστωτικών καρτών

Τα μυστικά των πιστωτικών καρτών

Αξιολόγηση Χρήστη: / 30
ΧείριστοΆριστο 

 

good_credit_card_customers

Ενημερωθείτε για τα μυστικά των πιστωτικών καρτών που δεν θέλουν οι τράπεζες να ξέρετε για να κερδίζουν όσο γίνεται περισσότερα. Κάντε αυτό που πρέπει για να βγείτε εσείς κερδισμένοι αν έχετε πιστωτική κάρτα καταφέροντας τελικά να κάνετε οικονομία με αυτή!

 

 

Πληρώνοντας το ελάχιστο ποσό =  Θα πληρώνετε για 35 χρόνια!

Το ελάχιστο ποσό πληρωμής αρχικά ήταν 5%. Αυτό όμως δημιουργούσε προβλήματα στις τράπεζες. Οι κάτοχοι της κάρτας ένιωθαν πως πλήρωναν μεγάλη δόση, χρησιμοποιούσαν την κάρτα τους προσεκτικά και εξοφλούσαν σχετικά γρήγορα το χρέος. Η λύση που σκέφτηκαν και έδωσαν οι τράπεζες είναι για αυτές πολύ αποδοτικό! Μείωσαν το ελάχιστο ποσοστό από το χρέος που θα πρέπει να καταβάλει ο κάτοχος σε 2%. Οι κάτοχοι της κάρτας ένιωθαν πως δεν πληρώνουν πολλά, χρησιμοποιούν περισσότερο την κάρτα και επιπλέον πληρώνουν επιπλέον χιλιάδες ευρώ σε τόκους ενώ ο χρόνος αποπληρωμής αυξάνετε σε δεκαετίες!

Μην πληρώνετε μόνο την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να σας οδηγήσει να περιμένετε χρόνια ακόμη και δεκαετίες μέχρι να αποπληρώσετε το χρέος σας στη τράπεζα. Αν μπορείτε να εξοφλείτε το πλήρες ποσό της κάρτας είτε με αυτόματη πληρωμή από συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό είτε στο ταμείο. Έτσι θα γλιτώσετε τους τόκους, θα έχετε κερδίσει την πίστωση και την τυχόν προσφορά της κάρτας σας.. Οι περισσότερες κάρτες παρέχουν μια περίοδο χάριτος, από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού έως την ημερομηνία πληρωμής (25-40 ημέρες), κατά τη διάρκεια της οποίας οι αγορές σας δεν επιβαρύνονται με τόκους.

Άτοκες δόσεις; όχι πάντα!

Οι άτοκες δόσεις παραμένουν άτοκες, μόνο όταν πληρώνονται στην ώρα τους. Αν για κάποιο λόγο αφήσετε μια δόση απλήρωτη τότε το οφειλόμενο ποσό τοκίζεται κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα επιστροφής μετρητών ή εκπτώσεων στις αγορές σας από συνεργαζόμενα με την τράπεζα καταστήματα. Δηλαδή αν το ποσό της αγοράς δεν πληρωθεί στο σύνολο του όταν λάβετε τον λογαριασμό τότε στον επόμενο λογαριασμό θα τοκιστεί, οπότε θα εξανεμιστούν τα οφέλη αυτών των προγραμμάτων.

Ανακαλύψτε το πραγματικό επιτόκιο.

Αυτό που έχει πραγματική σημασία για εσάς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα δεν είναι το ονομαστικό επιτόκιο αλλά το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Ποσοστό Επιβάρυνσης, γνωστό ως ΣΕΠΠΕ. Αν δείτε τις χρεώσεις των τραπεζών θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ονομαστικού επιτοκίου της κάρτας και της πραγματικής επιβάρυνσης που μπορεί να φτάσει μέχρι έως και 3,65 ποσοστιαίες μονάδες. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας ενημερώσει για το ΣΕΠΠΕ της κάρτας σας.

Ετήσια συνδρομή.

Σχεδόν όλες οι πιστωτικές κάρτες συνοδεύονται μετά τον πρώτο χρόνο από μια ετήσια συνδρομή. Το ύψος της ξεκινά από 20 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 60 ευρώ. Το ποσό αυτό θα πρέπει να το καταβάλετε ακόμη κι αν δεν κάνετε καθόλου χρήση της κάρτας κατά την διάρκεια του έτους. Όμως στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, πολλές τράπεζες μειώνουν σημαντικά τη συνδρομή ή και την μηδενίζουν. Καλό είναι λοιπόν να επιλέξετε μια κάρτα χωρίς συνδρομή για πάντα ή τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Αν καταλήξετε σε κάρτα που έχει συνδρομή από το δεύτερο χρόνο, μπορείτε τρεις μήνες πριν λήξει ο πρώτος χρόνος να ζητήστε από την τράπεζα είτε να σας ακυρώσει τη κάρτα, είτε να σας τη δώσει χωρίς συνδρομή.

Επίσης αν η κάρτα σας εκδοθεί από μια τράπεζα που είστε ήδη πελάτης είναι πολύ πιθανό να γλιτώσετε εντελώς την συνδρομή. Πάντως, σε κάθε περίπτωση αν κάνετε χρήση των καρτών σας, μπορείτε να ζητήσετε από την τράπεζά σας να “κόψει” τη συνδρομή, με επιχείρημα τον τζίρο που κάνετε.

Αποφύγετε να πάρετε δανεικά από την πιστωτική κάρτα!

Μην κάνετε ανάληψη μετρητών από την πιστωτική σας κάρτα. Πρόκειται για την ακριβότερη μορφή δανεισμού που μπορείτε να κάνετε με επιτόκια που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 20%. Πολλές τράπεζες παρότι έχει απαγορευθεί με υπουργική απόφαση (Ζ1-798/2008), εξακολουθούν να χρεώνουν και προμήθεια για αναλήψεις μετρητών. Κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο το ΣΕΠΠΕ. Αν έχετε ανάγκη από μετρητά προτιμότερο είναι (αν έχετε δυνατότητα) να κάνετε χρήση της υπερανάληψης από τραπεζικό λογαριασμό όψεως.

many_credit_cardsΌχι πολλές κάρτες.

Μην γεμίζετε το πορτοφόλι σας με πολλές πιστωτικές κάρτες. Καλυτέρα να έχετε μία με σχετικά μεγάλο πιστωτικό όριο ώστε να πληρώνετε μία μόνο ετήσια συνδρομή (αν πρέπει) και να έχετε ένα μόνο μηνιαίο λογαριασμό.


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΩΡΕΑΝ σήμερα

Giveaway of the Day

Συμβουλές για όλα
Οι συσκευές σε κατάσταση αναμονής στην Ελλάδα καταναλώνουν όση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη για να καλύψει όλες της τις ανάγκες!
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δευτέρα
24
Ιουνίου
Αγίου Πνεύματος,
Γενέσιον Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους